Az oldal megtekintéséhez kérem engedélyezze a javascript futtatást!
Adó 1%

adó1% vizsla futrinka

A non-profit szervezetek működéséhez a legnagyobb anyagi segítséget a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származó bevétel jelenti.  Mindenki szabadon rendelkezhet arról, hogy melyik szervezetnek szánja ezt az összeget, mely felajánlás hiányában az állami kasszát gyarapítja. Az adó 1% felajánlásával minden adófizető lehetőséget kap arra, hogy a non-profit szervezetek közül a számára kedveset támogathassa anélkül, hogy ez számára bármibe is kerülne.

 A Futrinka Egyesület jogosult az adó 1% gyűjtésére.

Az elmúlt években az Egyesület működése elképzelhetetlen lett volna az így kapott támogatás nélkül: az - éves szinten közel  300 - gondozásunkba kerülő kutya állatorvosi, tartási és egyéb költségei csak a felajánlott összeggel válnak ugyanis finanszírozhatóvá, a közvetlenül felajánlott pénzadományokból sajnos csak védenceink töredékét lehetne megmenteni és megfelelően ellátni.

Kérjük, hogy amennyiben céljainkkal egyetértesz vagy egyszerűen csak kedveled a kutyákat, esetleg valamely általunk mentett fajtához van kötődésed, támogasd Te is a Futrinka Egyesület védenceit adód 1 %-ának felajánlásával, és kérd erre barátaidat, kollégáidat, családtagjaidat is!

Adószámunk:

Futrinka Egyesület

18258473-1-43

 A kitöltött, nyomtatható rendelkező nyilatkozat letöltető innen >>> ADÓ 1% RENDELKEZŐ NYILATKOZAT  (ún. EGYSZA LAP)

Kérjük, terjeszd plakátunkat, kampányfilmünket is (Facebook-on, Iwiw-en, ismerőseid körében, munkahelyeden, állatorvosi rendelőkben, stb)!

1%-os kampányfilmünk:

 2011-es munkánkba betekintést nyerhet kisfilmünkön keresztül:

Mit kell tennie?

1.  Ha Ön önadózó:

Adóbevallását (a 1153-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt a (fentebb letölthető) EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat, 2012. május 21-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton). Amennyiben a postai utat választja, a lakhely szerint illetékes NAV Regionális Adó Főigazgatóság levelezési címére címezze. (lakhely szerinte változik).

 2. Amennyiben az Ön jövedelemadóját munkáltatója számolja el:

Nyomtassa ki a (fentebb letölthető) EGYSZA lapot, majd töltse ki. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2012. május 10-ig.

 3. Ha Ön adóhatósági adómegállapítást kér…

Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki a (fentebb letölthető) EGYSZA lapot és adóbevallásával együtt küldje vissza.

 4. Ha már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról

Nyomtassa ki és töltse ki a (fentebb letölthető) EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2012. május 21-ig.

Köszönjük!

Futrinka Egyesület